Connect with us

Uncategorized

Risi se pripravljajo na Američane!

FOTO: Hokejska zveza Slovenije

Zimske olimpijske igre v Pjongčangu so že oddale nekaj kolajn najboljšim športnikom sveta, žal še nobena ni visela okoli vratu slovenskega športnika. Medtem, ko se bo počasi zaključilo tekmovanje za smučarje tekače, se bo tekmovanje šele začelo hokejistom. Med njimi so tudi naši Risi, ki se jim je drugič zapored uspelo uvrstiti na olimpijske igre. Prvič so na olimpijskih igrah nastopili v Sočiju. Tam so osvojili solidno sedmo mesto.

Nasprotniki iz Amerike!

Naši hokejisti, ki so v Južno Korejo prišli 9. februarja so nad to državo zelo navdušeni. Bili so pozitivnih misli glede olimpijske vasi, otvoritvene slovesnosti in najpomembnejše stvari – slovenske olimpijske hiše. Preizkusili pa so tudi ledeno podlago hokejskega centra Gangneug in z njo bili zadovoljni. Njihov počitek ni bil ravno dolg. Čeprav so napravili kar veliko kilometražo iz Slovenije do Koreje, so naši hokejisti že prvi olimpijski dan v Pjongčangu pridno trenirali. Misli so predvsem obrnjene na tekmo proti močni reprezentanci iz Amerike.

Žal komisija NHL in olimpijski komite še nista zgladila sporov, posledica tega pa je, da na olimpijksih igrah v Pjongčangu ne bomo videli hokejskih legend. Med njimi ni tudi našega Anžeta Kopitarja. Večina ljudi si misli: ” Saj Amerika ima več hokejistov v NHL ligi in Amerika bo zmagovalka na vseh prvenstvih”. Pa sploh veste, katera reprezentanca je osvojila največ olimpijskih medalj na OI? Odgovor je Kanada. Če se vrnemo nazaj na ameriško reprezentanco, vidimo, da v njej ni nobenega hokejista, ki igra v NHL ligi. Večina jih prihaja iz univerzitetne lige in iz evropske lige.

Tu pa je manjša prednost naših Risov, saj se praktično celotna ekipa med seboj pozna, imajo zelo dobro uigrane akcije in napeta se nam pester spektakel v hokejskem centru Gangneug. Si upate napovedati katera reprezentanca bo slavila prvo zmago v Pjongčangu? Ali bo to Slovenija ali ZDA? Odgovor bo sledil jutri, ko se bodo Risi in Američani merili ob 13:10 na ledeni podlagi centra Gangneug.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized