Connect with us

Uncategorized

Nedeljsko športno dogajanje v Evropi

Današnja nedelja je bila sila bogata s športnim dogajanjem. V Kranjski Gori se je zaključil 57. pokal Vitranc, v Rašnovu v Romuniji si je Nika Križnar priskakala stopničke za 3. mesto, v Rusiji je Filip Flisar tudi končal na 3. mestu, orli pa spet niso imeli pravega vetra pod svojimi smučmi.

V Kranjski Gori je po včerajšnjem slavju v veleslalomu z vnovično neverjetno lahkotnostjo, izjemno odzivnostjo, nadzorom in odličnim tempom tudi v slalomu slavil Marcel Hirscher. Kranjskogorski strmini je prav s temi lastnostmi zopet pokazal zobe in jo presmučal v času 1:49,22. Po vodilnem položaju mu je v drugo uspel ‘šele’ sedmi čas, kljub temu pa je vse tekmece pustil daleč za sabo. Prvi zasledovalec Norvežan Henrik Kristoffersen je za njim zaostal za debelo sekundo in 22 stotink. Na 3. mesto se je z 10. mesta po 1. vožnji zavihtel Švicar Ramon Zenhausern. Olimpijski prvak Andre Myhrer je po napaki s 3. mesta zdrsnil na 24., četrtouvrščeni Michael Matt, bronasti z OI, pa je v drugi vožnji odstopil.

Po dolgih letih smo  lahko Slovenci zadovoljni tudi s slalomskim dosežkom našega smučarja. Štefan Hadalin se je po 28. mestu s 1. vožnje prebil na končno 13. mesto in s tem dosegel rezultat kariere, ob tem pa se lahko pohvali, da mu je z najboljšim časom 2. teka uspelo prehiteti tudi nepremegaljivega Hirscherja. Ta je z dvojno zmago v tem vikendu potrdil tako mali kristalni globus v slalomu, v Aareju pa bo čez dva tedna prejel že sedmi veliki kristalni globus za skupnega zmagovalca.

Rezultat iskanja slik za marcel hirscher

Hirscher že osvojil veliki kristalni globus, FOTO: Wikimedia Commons

V Rašnovu v Romuniji je naša smučarska skakalka Nika Križnar doskočila na 3. mesto! Pred njo sta tekmo končali Nemka Katharina Althaus, ki je zasedla 2. mesto, tudi tokrat pa je zmagala letos izjemna Norvežanka Maren Lundby, ki je zadržala vodstvo v skupnem seštevku in s tem že postala zmagovalka svetovnega pokala za letošnjo sezono.

Uspeh Križnarjeve so dopolnile še Ema Klinec z 8., Urša Bogataj z 12., Jerneja Brecl pa s 14. mestom. Po tekmi je Križnarjeva povedala: “To tretje mesto mi bo zares ostalo v spominu. Vedela sem, da imam danes še eno priložnost, potem ko je včeraj nisem izkoristila dobro. Tudi včeraj sem naredila lepe skoke, a sem si rekla, da grem danes še eno stopničko višje. Uspelo mi je, naredila sem super skoka, izboljšala sem drugi del leta v primerjavi z včeraj. To tretje mesto mi bo zares ostalo v spominu. Po prvem skoku sem vedela, da imam veliko možnost za uspeh, a pred finalom sem bila na vrhu skakalnice zelo nervozna. Vedela sem, da me čaka kar velik zalogaj, da pridobim potrebne točke, da naredim dober skok in potrdim tretje mesto.”

“To tretje mesto mi bo zares ostalo v spominu”, pravi Nika Križnar, FOTO: SZS

Nika s širokim nasmehom na 3. mestu, FOTO: SZS

Za Filipa Flisarja je v Rusiji v Sončni dolini posijalo sonce, saj se je v smučarskem krosu zavihtel na 3. mesto! Sam pravi, da je po včerajšnji tekmi imel “poln kufer vsega”. Ga je to spodbodlo? V osmini finala je zmagal, potem ko je odlično startal, v četrtfinalu je najprej vozil na začelju skupine, do 2. mesta pa se je prebil z nekaj odličnimi zavoji pred zadnjo tretjino proge. Tudi v polfinalu je znova zaostal na startu, nato pa kmalu švignil naprej. Obakrat je bil boljši le Drury. V velikem finalu je začel zadržano, zato si je trojica sotekmovalcev privozila nekaj metrov prednosti, ki pa jo je Slovenec v osrednjem delu nadomestil. Prehitel je Švicarja Armina Niedererja, Lenherrja in Druryja pa sta bila prehitra.

Filip Flisar se je končno lahko veselil nove uvrstitve na stopničke, FOTO: SZS

V Lahtiju je bil po včerajšnji ekipni tekmi na sporedu še posamičen preizkus velike naprave. Očitno je, da Poljak Kamil Stoch trenutno nima prave konkurence, saj je s svojima prepričljivima skokoma pometel s tekmeci. Drugo mesto je osvojil Nemec Markus Eisenbichler, ki se je tja povzpel s 7. mesta po 1. seriji. Tretje mesto je osvojil Stefan Kraft. V slovenskem taboru je izstopal Jernej Damjan. Po 1. seriji je bil na 9. mestu, v drugo pa je dve mesti izgubil in tekmo končal kot 11. V finalno serijo se je uspelo uvrstiti še Tilnu Bartolu, ki je bil s skokoma 115.5 m uvrščen na 30. mesto. Ostali naši so razočarali.

Jernej Damjan je v Lahtiju osvojil 11. mesto, FOTO: SZS


																												
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized