Connect with us

1. B DRL

Na Kodeljevem lovijo 10. zmago, Ptujčani po nove točke na Škofljico

Aleš Repina nocoj cilja na 10. prvenstveno zmago v tej sezoni. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Zadnji novembrski vikend prinaša šest tekem 10. kola 1. B lige. V sredo je bila odigrana že ena tekma, ko so se Brežičani veselili zmage v Radečah, nocoj nas čakata dve, jutri pa so na sporedu še preostale štiri.

V prejšnjem krogu nismo videli bistvenih presenečenj. Ivančani so dobili lokalni derbi z Grosupljem, Ljubljančanom je uspelo ugnati Krško, ki je eden izmed glavnih favoritov za preboj v Ligo NLB, med drugim so Trboveljčani dobili sosedski obračun proti Herz Šmartnemu.

Nocoj sta na sporedu dve tekmi, in sicer srečanje med nekdanjima prvoligašema iz sezone 2017/2018 – LL Grosist Slovanom in Herz Šmartnim ter Škofljico Pekarno Pečjak in ptujsko Dravo.

https:/si/si.gorenje.com/

Jutri bo zelo napeto v dvorani Dolanki, kjer domačini gostijo Krško, Črnomaljci se bodo doma pomerili z Rudarjem, Mokerc gostuje v Ivančni Gorici, na Galjevici pa bomo spremljali obračun lanskoletnih tretjeligašev med MRK Ljubljano in Grosupljim.

Na Kodeljevem dvoboj najboljše obrambe in napada

Kodeljevčane danes čaka kar težka naloga. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

V preteklem krogu se je zdesetkana ekipa Aleša Repine proti Krškemu, ki je pred začetkom sezone veljal za glavnega favorita za preboj v Ligo NLB, postavila po robu z odlično obrambo. Na tekmi so prejeli le 20 zadetkov in domačine na krilih odlično razpoloženega Roka Selakovića (13 obramb) premagali z zadetkom razlike. Tekma se je končala z rezultatom 20:21 (11:12).

»Po zahtevnem gostovanju v Krškem nas danes čaka podobna ali celo še težja preizkušnja. Ekipa iz Šmartnega igra zelo hiter rokomet in praviloma dosega veliko golov. Ključ do uspeha je torej na dlani, hitro vračanje in maksimalno angažirana igra v obrambi,« je današnji obračun napovedal trener Kodeljevčanov Aleš Repina.

Škofljičani gostijo Ptujčane

Nejc Demšar želi s soigralci danes iztržiti pozitiven rezultat. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Rokometaši ŠRD Škofljice so trenutno v zelo slabem položaju. Nahajajo se namreč na zadnjem mestu prvenstvene lestvice in imajo na svojem računu vsega štiri točke. Varovanci Gregorja Cvijiča so v prejšnjem krogu remizirali s Črnomljem, zdaj jih čaka precej težja naloga.

V domači dvorani bodo namreč gostili ptujsko Dravo, ki se nahaja na desetem mestu s sedmimi točkami. Obeta se zanimiva tekma, predvsem zaradi trenutnega položaja obeh moštev na lestvici.

»Glede na to, da smo v zadnjem času beležili niz slabših rezultatov, vodstvo pričakuje nadaljnje boljše predstave. Proti favorizirani ptujski Dravi želimo prikazati borbeno in dobro predstavo, ki smo jo letos že odigrali,« pred tekmo meni eden izmed nosilcev škofljiške zasedbe Nejc Demšar.

1. B DRL, 10. krog:
Petek, 29. novembra, ob 18.30:
RD LL Grosist Slovan – RD Herz Šmartno

Ob 19.00:
ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak – RK Drava Ptuj

Sobota, 30. novembra, ob 19.00:
RK Dol TKI Hrastnik – RK Krško
RK Črnomelj – RD Rudar Trbovlje
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Mokerc-KIG
MRK Ljubljana – RK Grosuplje

LESTVICA:


mesto
ekipa št. tekem zmage neod. porazi točke
1. RD LL GROSIST SLOVAN 9 9 0 0 18  
2. RK SVIŠ IVANČNA GORICA 9 7 1 1 15  
3. RK DOL TKI HRASTNIK 8 6 1 1 13  
4. MRK LJUBLJANA 9 4 3 2 11  
5. RK KRŠKO 9 4 1 4 9  
6. RD RUDAR 9 3 2 4 8  
7. RK ČRNOMELJ 9 3 2 4 8  
8. RD HERZ ŠMARTNO 8 3 2 3 8  
9. ŠD MOKERC – KIG 9 3 2 4 8  
10. RK DRAVA PTUJ 9 3 1 5 7  
11. RK GROSUPLJE 8 3 0 5 6  
12. RK RADEČE PAPIR NOVA 10 3 0 7 6  
13. RK BREŽICE 10 2 1 7 5  
14. ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 9 1 2 6 4  

More in 1. B DRL