Connect with us

EHF pokal

Miha Zarabec s Kielom napada naslov EHF pokala

Miha Zarabec s THW Kielom napada prvo mesto v EHF pokalu. Foto: THW Kiel

Danes in jutri bo v Sparkassen Areni na sporedu zadnje dejanje EHF pokala za moške. Edini slovenski predstavnik bo Miha Zarabec, ki bo s THW Kielom pred domačo publiko lovil naslov prvaka.

Letošnji sklepni turnir četverice EHF pokala sestavljata dva nemška predstavnika, en danski in en portugalski klub. Domačin sedmega zaključnega turnirja je THW Kiel, ki je po več kot desetletju ostal brez EHF Lige prvakov in zato napada naslov v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju. Član gostiteljev je tudi slovenski reprezentančni organizator igre Miha Zarabec.

Foto: THW Kiel

“Glavni cilj je osvojiti naslov v EHF pokalu,” pred začetkom F4 pravi Miha Zarabec. Foto: THW Kiel

»Imamo en cilj, in sicer zmagati ta turnir. Ne vem, zakaj naslov ne bi bil realen cilj, konec koncev smo nemški velika THW Kiel. Ampak gremo počasi, sprva premagati danski Holstebro, kar sigurno ne bo lahko,« uvodoma meni Zarabec in dodaja, da imajo velik prednost le širok nabor igralcev: »Ni kaj za pričakovati, saj smo vsi v dobri formi. Zagotovo bo celotna ekipa igrala, imamo širok kader in važno je, da imamo čim več razpoloženih igralcev.«

Zarabec se bo danes ob 18. uri udaril z Danci, ob 20.45 pa sledi še obračun med branilcem naslova iz Berlina ter portugalskim Portom. Obe tekmi bo prenašala televizija Šport TV 3.

F4 EHF pokala (Sparkassen Arena, Kiel):

Petek, 17. maja, ob 18.00:

THW Kiel – Holstebro – prenos na Šport TV 3
Miha Zarabec.

Ob 20.45:

Fuchse Berlin – Porto – prenos na Šport TV 3

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF pokal