Connect with us

Uncategorized

Mariborski rokometaši zanesljivo napredovali

Foto: RK Maribor Branik

Rokometaši mariborskega Branika so na drugi tekmi 2. kroga EHF Challenge Cupa prišli do visoke zmage proti zasedbi H71 (31:24) in se uvrstili v prihodnji krog.

Prva tekma na Ferskih otokih se ni končala po željah vijoličastih, ki so na drugem obračunu lovili gol zaostanka (25:24). Trener Marko Šibila je s svojo ekipo odlično pripravil fante na nedeljsko tekmo, na kateri domača zasedba ni imela nobenih možnosti, da bi ubranila prednost s prvega obračuna.

Že uvodne minute so nakazale, da so Mariborčani odločeni, da hitro pridejo do prednosti, ki bi zagotovila mirnejše nadaljevanje. Po polovici prvega polčasa so naši fantje vodili z 9:4, nato pa so prvič zapretili tudi igralci ekipe H71. Po treh zaporednih golih domače ekipe je Šibila reagiral z minuto odmora, po kateri je bila igra Maribora vnovič takšna kot na začetku. Do konca prvega polčasa je prednost Maribora naraščala, ekipi pa sta na odmor odšli z rezultatom 17:10 za vijoličaste. S petimi goli je bil po prvih 30 minutah najbolj razpoložen Filip Jerenec.

https:/s/si.gorenje.com/

Na začetku drugega polčasa smo videli nekaj črnih minut v napadu, a se domači zaradi odlične obrambe Maribora niso uspeli približati. Ko je Jerebie v 40. minuti zadel za 19:14, so domači padli, naši fantje pa so to znali izkoristiti. Velkavrh je v 43. minuti izkoristil protinapad za vodstvo s 23:15, nato pa je Maribor prednost mirno ohranil do konca tekme in sledilo je vijoličasto slavje v dvorani Itrottarhollin.

Najboljši strelec Maribora je bil z izvrstnimi osmimi goli Luka Kljun, pri H71 pa jih je šest dosegel Peter Krogh.

More in Uncategorized