Connect with us

Uncategorized

Litija in Dobovec v boj za prvo mesto na prvenstveni lestvici!

Tokratni krog, 16. po vrsti bo že, 1. SFL prinaša derbi vodilnih zasedb, prvega Dobovca Pivovarne Kozel in drugouvrščene Litije. Kot se za dneve po koncu odmevnega in uspešnega evropskega prvenstva v futsalu spodobi, bomo omenjeno tekmo spremljali kot tekmo meseca. Drugače povedano: kamere NZS bodo v petek, 16.2., v Litiji, prvo javljanje pa sledi ob 19.55. Nekaj minut kasneje se tekma tudi prične! Obračun pa bo imel tudi nekaj pridiha pravkar končanega Eura 2018!

1.SFL, 16. krog, 16.2.
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)

Deset veličastnih

Slovenija je na domačem evropskem prvenstvu prišla med osem najboljših v Evropi, petkova tekmeca v 1. SFL pa imata v svojih vrstah kar 10 od 14 reprezentantov! Za Dobovec igrajo Rok Mordej, Kristjan Čujec, Damir Puškar in Žiga Čeh; člani Litije pa so Alen Fetić, Denis Totoškovič, Vid Sever, Teo Turk, Anže Širok in Gašper Vrhovec.

»Imamo nekaj težav s sestavo ekipe,« pove motor Dobovca Rok Mordej, ki bo moral brez Žige Čeha in Kristjana Čujca. »Še vedno čakamo dokumente z italijanske zveze, da bi lahko registrirali Žigo Čeha. Kristjan je dobil rumen karton. Ker je četrti, bo moral počivati,« nadaljuje Mordej.
»To je tekma za prvo mesto po rednem delu. Vsi vemo, kaj nam prinaša to prvo mesto. Smo oslabljeni, a to ni izgovor ali alibi. Ostali bomo dali več od sebe,« odločno napove Rok, z 21 goli prvi strelec kluba in 1. SFL.

Bolezen in utrujenost

»Po evropskem prvenstvu smo se malce spraznili, še vedno se čuti utrujenost. Nekaj nas je tudi zbolelo,« pa pove Alen Fetić, prvo ime Litijanov. »Tudi nam je jasno, da je vložek v tekmo velik. Okrepili smo se, upam, da izkoristimo priložnost in kot vodilna ekipa sklenemo prvi del sezone,« se tudi Fetić nadeja uspehu na derbiju, ki ga bo zagotovo izpustil Gašper Vrhovec, ki je na tekmi četrtfinala proti Rusiji obnovil poškodbo zadnje lože.

Soseda

Dobovec in Litija sta tekmeca na lestvici – kozli premorejo 32 točk po 13 tekmah, Litija ima s tekmo manj 31 točk, ker Litijani niso še odigrali srečanja 15. kroga proti vrhniškemu Siliku Rem Power.

8:2

V prvem delu sezone se je tekma v Rogaški Slatini končala z 8:2. Litijani so naglo povedli – v 1. minuti z golom Denisa Totoškoviča. V pičlih devetih minutah je Dobovec z zadetkom Josipa Jurića (1:1 v 3. minuti in 3:1 v 10.) ter golom Roka Mordeja (6-metrovka v 7.) spreobrnil potek, četrti gol so si Litijani v 15. minuti zabili sami. Klemen Duščak se je oddolžil z golom za 4:2, končni izid polčasa je postavil Mordej. Dobovec ima prvi napad lige, 85 golov so zabili, Litija z drugim napadom 70. Tudi pri obrambi sta ekipi precej poravnani – Dobovec je prejel 20 zadetkov, Litija 25. Temu pritiče še to: kluba imata v svojih vrstah 1. in 2. strelca lige (Mordeja 21 in Fetića 19), za nameček pa njuna vrata branita vratarja članske reprezentance (Damir Puškar v Dobovcu, Vid Sever v Litiji).

Pogled slovenskega selektorja, Andreja Dobovičnika, na današnjo medsebojno tekmo reprezentantov:

»Glede na to, da že nekaj časa ni bilo ligaškega tekmovanja, se znova veselim, da si bom lahko ogledal en kvaliteten derbi. Litija in Dobovec sta vodilni dvojec v ligi, tako da pričakujem zelo dobro tekmo in veselim se, da bom videl svoje reprezentante na delu. Lepo je pogledati takšno tekmi, na kateri bo igralo kar deset slovenskih reprezentantov. Pričakujem, da bodo še vsi v zelo dobri formi in da bodo v relativno dobri formi. Jaz resnično nimam favorita na današnji tekmi, saj je še zelo daleč do končnice. Tekma praktično ne odloča veliko. Gre bolj za nek prestiž.  Težko bi rekel karkoli, se bo pa vsekakor pri Litiji poznala odsotnost Čujca in Vrhovca.«

Medsebojne tekme:

2017/2018:
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija 8:2

2016/2017:
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel 2:2
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija 4:2

2015/2016:
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija 6:4
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija 5:1 (pokal Terme Olimia)
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel 3:3

2014/2015:
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija 3:3
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel 2:4
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel 3:3 (pokal Terme Olimia)
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija 8:2 (pokal Terme Olimia)

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized