Connect with us

Uncategorized

Letošnje poletje brez Tokia 2020

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Letošnje poletje brez Tokia 2020

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je določila nov termin kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Kot je s pismom nacionalnim rokometnim zvezam sporočil generalni direktor Amal Khalifa, bo ženski del kvalifikacijskih bojev potekal med 12. in 14., moški pa med 19. in 21. junijem.

Mesto v kvalifikacijah za olimpijado si je s četrtim mestom na januarskem evropskem prvenstvu zagotovila tudi slovenska moška članska reprezentanca. Po prvotnem načrtu bi se morali izbranci Ljubomira Vranješa za četrto olimpijsko vozovnico v Berlinu v družbi Alžirije, Nemčije in Švedske boriti že med 17. in 19. aprilom, a je celotno (športno) dogajanje po svetu popolnoma ohromila nepredvidljiva pandemija koronavirusa.

Reprezentance se bodo na turnirju pomerile po enokrožnem sistemu. Pot na daljni vzhod si bosta izborili najboljši reprezentanci turnirja. 32. olimpijske igre moderne dobe so bile predvidene med 24. julijem in 9. avgustom 2020, a je istega dne, kot je prispel dopis IHF-a, Mednarodni olimpijski komite obelodanili, da so zavoljo zdravja sodelujočih športnikov tekmovanje preložili v leto 2021, pri čemer točen termin še ni znan.

Vzporedno s turnirjem v nemški prestolnici bosta v moški konkurenci potekala še turnirja v Trondheimu (Čile, Južna Koreja, Norveška, Brazilija) ter Parizu (Tunizija, Portugalska, Francija, Hrvaška). 

Slovenska moška reprezentanca je do danes nastopila na treh olimpijskih igrah. Debi je doživela leta 2000 v avstralskem Sydneyju in zasedla osmo mesto. Štiri leta kasneje je bila v Atenah 11., pred štirimi leti v brazilskem Rio de Janeiru pa šesta.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Uncategorized