Connect with us

Prestopi

Latvijec Kristopans velika okrepitev PSG-ja v naslednji sezoni

FOTO: SEHA liga

Govorice in prošnje za prestop Kristopansa iz Vardarja v PSG niso več le sanje ampak resničnost. Velikan iz Latvije je včeraj podpisal dvoletno pogodbo s pariškim velikanom, pridružil pa se mu bo v začetku naslednje sezone.

28-letni Dainis Kristopans bo naslednjo sezono ponovno sodeloval z Raulom Gonzalesom. Ta si ga je prejšnjo sezono zelo želel in ga pripeljal iz Meshkov Bresta v makedonski Vardar. Skupaj sta osvojila veliko lovorik, med njimi superpokal, pokal in državno prvenstvo v Makedoniji. Španec je po koncu sezone dobil ponudbo iz PSG-ja, da postane njihov trener. Odšel je v Francijo, a ni nehal misliti na Kristopansa in na njegove sposobnosti, ki bi prišle prav tudi francoskemu velikanu.

A Francozi so imeli v svojem klubu kar nekaj problemov. Eden od najbolj odmevnih je seveda pregovarjanje s hrvaškim reprezentantom Luko Stjepančičem. Obljubljali so mu pomembno vlogo v klubu, a se to do tedaj še ni zgodilo, ker ga je trenutno zasenčil mladi Remili. Stjepančič se je na koncu le odločil, da zapusti PSG in se pridruži Pick Szegedu. Pariz je moral začeti iskati novega igralca, ki bi nadomestil odličnega Hrvata. Zamenjavo so manegerji PSG-ja našli v Makedoniji …

Foto: SEHA liga

Dainis Kristopans naslednjo sezono v PSG. Foto: SEHA liga

Agenti pariškega kluba so stopili v kontakt z velikim Latvijcem, mu dali ponudbo, ki je ne bi mogel zavrniti noben igralec, Kristopans pa je seveda to ponudbo sprejel. Podpisal je dvoletno sodelovanje s PSG-jem, pogodba se mu bo iztekla leta 2021.

Kristopans že podpisal dvoletno pogodbo s francoskimi prvaki. Foto: PSG Handball

Dainis Kristopans se je uveljavil predvsem z igro v slovaškem Tatranu Prešov med leti 2009 in 2015. Takrat je prestopil k beloruskemu Meshkovu, kjer je igral do leta 2017, od takrat naprej pa s svojo igro navdušuje v Vardarju.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Prestopi