Connect with us

Uncategorized

Krkaši suvereno opravili z Jeruzalemom

Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Rokometaši novomeške Krke so v 17. krogu NLB lige na prvi domači tekmi v letošnjem koledarskem letu gostili ekipo Jeruzalema iz Ormoža in ji zadali visok poraz s 36:25 (19:12).

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaNovomeščani so danes suvereno opravili z varovanci Saše Prapotnika in z odliko opravili uverturo pred začetkom težkih gostovanj.

Domači so tekmo odprli odlično in po le šestih minutah povedli že s 4:0. Ormožanom nikakor ni steklo v napadu, kar so rokometaši Krke izkoristili in na odmor odšli s prednostjo sedmih zadetkov (19:12).

Varovanci domačega stratega Mirka Skoka so v drugem polčasu svoj tempo igre še povišali in v 38. minuti vodili že s 25:15. Najvišjo prednost so si sicer priigrali v 52. minuti, ko je le-ta znašala +12 (34:22), srečanje pa se je končalo s 36:25 (19:12).

Najučinkovitejša domača igralca sta bila s šestimi goli Gregor Okleščen in Jernej Papež, pri gostih pa sta po štiri zadetke prispevala Jure Kocebk ter Tilen Kosi.

Foto: Danilo Kesić/MRK Krka

Foto: Danilo Kesić/MRK Krka

Krkaše v naslednjem krogu čaka težko gostovanje pri Urbanscape Loki, Ormožani pa bodo doma gostili Dobovo.

»Današnja tekma je bila za nas zelo pomembna. Vsekakor nismo pričakovali tako lahke tekme. Mi smo v tem času res dobro trenirali, kar se je danes videlo tudi na igrišču. Upamo, da to ni naša najboljša igra, ki smo jo prikazali danes, ampak imamo v ekipi še veliko rezerve. Lahko rečem, da je bila to dobra uvertura pred gostovanjem v Škofji Loki, ki nas čaka danes teden,« je po tekmi za spletno klubsko strano novomeškega kluba dejal Aleksandar Tomić.

NLB liga, 17. krog:

Sobota, 9. februarja, ob 18.00 (Športna dvorana Marof, Novo mesto):

MRK Krka Novo mesto – RK Jeruzalem Ormož 36:25 (19:12)

MRK Krka Novo mesto: Pavlin, Tomić, Brajer; Leon Rašo 4, Bevec, Didovič 2, Okleščen 6, Pršina 4, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič 1, Dino Rašo 1, Batagelj 2, Papež 6, Kukman 2, Florjančič 5; Trener: Mirko Skoko.

RK Jeruzalem Ormož: Firšt-Šeruga, Balent; Bogadi 3, Šoštarič 1, Čudič 2, Žuran 2, Gašper Hebar, Martin Hebar 3, Šulek, Kocbek 4, Niedorfer 3, Kosi 4, Mesarić 1, Ciglar 2, Horvat; Trener: Saša Prapotnik.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized