Connect with us

Pokal Slovenije

Krimovke prve na finalni turnir pokala Slovenije

Tjaša Stanko je bila z desetimi zadetki najboljša strelka tekme. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Manj kot 24 ur po ponedeljkovi visoki zmagi proti ajdovskemu Mlinotestu (46:26), so rokometašice Krima Mercatorja gostovale v najstarejšem mestu na svetu. V četrtfinalu Pokala Slovenije so se pomerile proti Ptuju in zabeležile še drugo visoko zmago (42:21). Tigrice so tako kot prve prišle do vstopnice za finalni turnir, ki naj bi potekal konec marca.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaKrajši evropski premor pred drugo polovico glavnega dela Lige prvakinj bodo ljubljanske rokometašice izkoristile za igranje tekem v domačem prvenstvu in Pokalu Slovenije. Ptujčanke so se v prvem polčasu dobro upirale ljubljanskim rokometašicam, tako so v 21. minuti rezultat izenačile pri 12:12. Zadnjih 40 minut pa je pripadlo Krimovkam, ki so do konca tekme dosegle natanko dvakrat več zadetkov od tokratnih nasprotnic.

Tudi sreda bo tekmovalno naravnana. Tigrice čaka gostovanje pri novomeški Krki, ki je trenutno tretja na ligaški lestvici in tako varno drži mesto, ki ob koncu prvega dela vodi v finale za najvišja mesta. Tekma se bo začela ob 19. uri, po njej pa bodo Tigrice vendarle lahko nekoliko zadihale. Nov spopad jih namreč čaka šele v nedeljo, 17. februarja, ko v Stožice prihaja celjska ekipa Z’dežele.

Četrtfinale pokala Slovenije za moške:
Torek, 12. februarja, ob 20.00
ŽRK Ptuj – RK Krim Mercator 21:42 (14:21)
ŽRK Ptuj: 
Pušnik, Krasnič, Kac 1, Kreft 2, Šauperl-Ilić 4, Bolcar 2, Skrinjar 1, Varga, Bedrač, Puš, Bezjak 1, Marčič 1, Korotaj 8, Kolenko, Luknjar 1, Perić
RK Krim Mercator: Gnabouyou 1, Zrimšek, Mavsar 6, Krsnik 4, Vojnović, Barič 8, Stanko 10, Marinček Ribežl, Zulić 1, Pandžić, Vučko, Krajnc 2, Žabjek 1, Amon 6, Perederiy 3, Ristovska.

1. A DRL za ženske, 13. krog:
Sreda, 13. februarja, ob 19.00:
ŽRK Krka – RK Krim Mercator

  1. A DRL za ženske, 14. krog:
    Nedelja, 17. februarja, ob 15.15:
    RK Krim Mercator – ŽRK Z’dežele

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Pokal Slovenije