Connect with us

Uncategorized

Kapić se iz Gorice seli v Švico, Maribor pripeljal branilca iz Srbije!

Kapić novi igralec švicarskega prvoligaša

11 jesenskih golov (7 v Prvi Ligi TS, 4 v evropskih kvalifikacijah) za zimski prestop našega veznega igralca. Po uspešnih dveh letih v dresu ND Gorica (73 tekem, 18 golov) bo Kapić kariero nadaljeval pri Grasshopper Club Zürich.

Maribor ima novega branilca iz Srbije!

Foto: NK Maribor

Foto: NK Maribor

Začele so se priprave, z veliko vnemo in v dobrem razpoloženju. Po natančno določenem programu, a še ne z dokončno oblikovano kadrovsko sestavo. Ostajamo aktivni na tržišču, potrdimo lahko naslednjo novico prestopnega roka. Tokrat o prihodu. Naš novi član je Saša Ivković, 24-letni branilec, ki se v Ljudski vrt seli iz Voždovca, po jesenskem delu šestouvrščene ekipe prve srbske lige.

“Želeli smo povečati konkurenci v obrambni vrsti, saj smo ostali pri dveh štoperjih. Rajčević je poškodovan, Šme ni igral leto in pol, Uskoković je še mlad. Maribor v slovenski ligi večinoma igra na polovici nasprotnikov in potrebujemo tudi tehnično zelo dobre branilce. Naš izbor je Saša Ivković. Njegove igre v srbskem prvenstvu so zaznali vsi, po izboru trenerjev in kapetanov vseh klubov je bil izbran v najboljšo enajsterico jesenskega dela. Izkoristili smo priložnost, da pride v naš klub in sem prepričan, da smo dobili odlično okrepitev,” je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Ivković, pred Voždovcem tudi član Partizana in Ashdoda, je po podpisu pogodbe, veljavne do poletja 2021, dejal: “Vse se je hitro razpletlo, ob zanimanju in ponudbi Maribora nisem imel pomislekov. Vem, da prihajam v uspešen in odlično organiziran klub, ki je postal stalnica v evropskih pokalih. To bo zame izziv, hkrati pa tudi spodbuda, nova stopnica v karieri. Želim prispevati svoj delež k novemu naslovu prvaka in potem pri naslednjih kvalifikacijskih preizkušnjah. Stadion je čudovit, slišal sem veliko lepega o navijačih. Zavedam se konkurence, a se bom s prizadevnostjo potrudil, da si priborim mesto v ekipi.”

Novim soigralcem se bo 192 cm visoki branilec s hrvaškim potnim listom (rojen v Vukovarju) priključil v ponedeljek, ob odhodu ekipe v Moravske Toplice.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized