Connect with us

1. A DRL za ženske

Kadetska reprezentantka nova članica Tigric

Foto: RK Jeruzalem Ormož

Kadetska reprezentantka nova članica Tigric

Krimovke skrbno načrtujejo kader za prihodnost. V resnih načrtih je denimo tudi kadetska reprezentantka Neja Polak, ki se v prestolnico seli iz ormoškega Jeruzalema.

Polakova je bila dolga leta pomembna članica mlajših selekcij pri Vinarkah. Slednje so združene z moškim klubom, lani pa je vidno vlogo nosila tudi na ženskem kadetskem EP v Celju. Po odličnih predstavah na prvenstvu ter v minuli sezoni je vzbudila zanimanje trenerja Uroša Bregarja, ki jo je priključil k pripravam članic v Ormožu.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Polakova bo sicer v prihajajoči sezoni igrala za mladinsko zasedbo Tigric, v roku dveh sezon pa utegne biti priključena tudi k članicam. Slednje letos čaka pomembna avantura v elitnem razredu evropskega klubskega rokometa.

»Tukaj je potrebno dati še več od sebe in vložiti dodaten trud. V primerjavi z Ormožem se pri Krimu igra še hitrejši in močnejši rokomet. Upam, da bom prišla čimprej v člansko ekipo in kmalu nastopala v Evropi,« je za KTV Ormož spregovorila Polakova.

»Spremljali smo jo kar nekaj časa. Zelo smo zadovoljni s prvim treningom, saj ga je opravila z odliko. V prihodnji sezoni bo sicer branila barve v mladinski ekipi, ampak sodeč po njenem potencialu, kmalu prihaja v prvo moštvo,« pa je dodal Uroš Bregar.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in 1. A DRL za ženske