Connect with us

Prestopi

Jensterle še naprej pri Creteilu

Foto: osebni arhiv

Slovenski legionar Jurij Jensterle, ki je s Creteilom prišel do uvrstitve v prvo francosko ligo, bo barve omenjenega bodočega prvoligaša branil tudi v prihodnji sezoni. Kot sam pravi, se v klubu z obrobja Pariza odlično počuti.

Foto: osebni arhiv

Jurij Jensterle je poleti 2017 zagotovo presenetil širšo slovensko rokometno javnost in se kot neznani Slovenec odpravil v francosko drugo ligo ter okrepil vrste Creteila. Igralsko kariero je Jensterle pričel v Celju, vendar priložnost v članski ekipi ni dobil. Kasneje ga je pot zanesla na Dol pri Hrastniku, nato še k Radečam, v sezoni 2014/2015 pa je okrepil vrste takratnega drugoligaša iz Ptuja. Z Dravo je v zadnji sezoni nastopal tudi v prvi ligi ter na 35 tekmah prispeval 106 zadetkov, zato je hitro vzbudil zanimanje iz tujine. Zanj so pozanimali tudi v tujini, in sicer pri takratnemu francoskemu drugoligašu Creteilu. Za slednjega je lani igral tudi tunizijski legendarni rokometaš Issam Tej.

»Z veseljem sporočam da bom nadaljeval sodelovanje z rokometnim klubom US Creteil Handball v sezoni 2019/2020. Rad bi se zahvalil celotni upravi kluba in trenerjem za zaupanje vame. Z uvrstitvijo v prvo francosko ligo nas z ekipo čaka težko delo, vendar verjamem, da bo trdo delo prineslo dobre rezultate,« je sporočil Jensterle, kateremu bo v prihodnji sezoni družbo delal celo slovenski levičar Adam Bratkovič.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Prestopi