Connect with us

1. B DRL

Jaka Keše ni več trener Rudarja

Foto: RD Rudar Trbovlje

Trboveljčani so tik pred sobotno tekmo s Pomurjem, ki so jo sicer dobili, ostali brez trenerja. Po nekaj letih se s trenerskega stolčka zasavskega drugoligaša poslavlja Jaka Keše, ki naj bi odstopil po lastnem tehtnem premisleku.

Trboveljčani so letos pred domačimi navijači premagali tako Škofljico kot SVIŠ. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trboveljčane v prihodnjem krogu čaka domača tekma proti Črnomlju. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trboveljčani so tik pred sobotno tekmo s Pomurjem, ki so jo dobili z rezultatom 21:27, ostali brez trenerja. Jaka Keše, ki je Trboveljčane vodil od sredine sezone 2016/2017, je prejšnji petek odstopil zaradi osebnega razloga. Kot nam je dejal, naj bi v določenem trenutku prišlo do razočaranja, kar je posledica osebne odločitve.

»Rudarju, ki ostaja moja ljubezen, želim veliko uspeha in upam, da pripeljejo najboljšega strokovnjaka. Sam sem se umaknil in nimam nobenih informacij, kdo me bo nasledil na trenerskem stolčku. Vem le, da je Rudar moj klub, v katerem z veseljem in s ponosom igrata oba sinova,« je po odstopu za ŠD Šport povedal Keše, ki je bil letos pomočnik selektorja Janija Klemenčiča v kadetski reprezentanci.

Trenutno še ni znano, kdo bo nasledil obetavnega strokovnjaka na klopi trboveljskega drugoligaša. Ekipo je na sobotnem gostovanju pri Pomurju sicer vodil kar predsednik kluba, Uroš Drobnič.

»V prvi vrsti si želim odpočiti in preživeti čim več časa z družino, ki me je ves ta čas podpirala ter se odrekala veliko stvarem zaradi rokometa. Ob službi, ki me osrečuje in mi omogoča delo z najstniki, pa me čaka še trenersko izobraževanje. V prihodnost zaenkrat ne gledam, je pa res, da posamezni stiki obstajajo,« zaključuje Keše.

Trboveljčani se po devetih odigranih krogih sedaj nahajajo na desetem mestu drugoligaške lestvice in imajo na svojem računu 7 točk, od tega tri zmage (Pomurje, Brežice in Ajdovščina). Trenutno so torej precej oddaljeni od zastavljenih ciljev – boj za najvišja mesta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in 1. B DRL