Connect with us

1. B DRL

Ivančani gostijo Dobovo, Grosupeljčani za uvod na Kodeljevo

Grosupeljčane danes čaka prva pripravljalna tekma v novi sezoni proti Kodeljevčanom. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Tokrat v novem avgustovskem tednu nadaljujemo s številnimi pripravljalnimi tekmami in turnirji, ki služijo kot priprava na pričetek prvenstva. Prvoligaši s prvim kolom pričenjajo med 6. in 7. septembrom, drugoligaši pa teden dni kasneje. Danes rokometaše Dobove čaka pripravljalna tekma s SVIŠ-em iz Ivančne Gorice, prvo pripravljalno srečanje pa bodo na Kodeljevem odigrali tudi Grosupeljčani, in sicer proti tamkajšnjemu Grosist Slovanu.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Za kopico slovenskih rokometnih klubov so že dobri trije tedni priprav na novo sezono. Liga NLB se začenja že prvi vikend v mesecu septembru, drugoligaško tekmovanje sledi vikend kasneje, medtem ko se bosta Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško za superpokalno lovoriko v Slovenj Gradcu udarila že prihodnjo soboto.

Danes je na delu kar nekaj ekip. Najzanimivejša dvoboja sta na sporedu v Ivančni Gorici in na Kodeljevem. Slednje gosti pripravljalni obračun med domačim Grosist Slovanom in novincem v drugi ligi iz Grosuplja. Ta se je prejšnji teden vrnil s priprav v Bohinju, ki so bile namenjene predvsem fizični in kondicijski pripravljenosti, zdaj jih pod taktirko Miloša Aksentijeviča čaka prvi resnejši preizkus.

David Pekeč je grosupeljske vrste okrepil na začetku lanske sezone. Foto: RK Grosuplje

»Prvi del priprav je potekal na osnovi kondicije in fizike, sedaj pa se v trening postopoma vključujejo tudi žoge. Čaka nas prva pripravljalna tekma na Kodeljevem. Čeprav še nismo veliko trenirali z žogo, bomo srečanje poskušali odigrati po svojih najboljših močeh in se uigrati z novimi soigralci,« je pred srečanjem povedal grosupeljski čuvaj mreže in eden izmed glavnih adutov v grosupeljski zasedbi, David Pekeč.

Ivančani trenirajo intenzivno

Marko Marojević je SVIŠ okrepil pred nekaj dnevi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Zanimivo bo tudi v Ivančni Gorici, kjer domače moštvo SVIŠ-a gosti ekipo Dobove. Slednjo je na začetku sezone prevzel stari znanec Benjamin Teraš, ki osnovni cilj označuje kot obstanek v ligi. Obeta se zares borbena igra obeh tekmecev, ki sta si naproti stala še v minuli sezoni, a vsi štirje dvoboji so pripadli Dobovčanom.

»Treningi so zelo intenzivni. Ekipa je fizično dobro pripravljena, ampak vedno imamo prostora za napredek. Dobova je kvaliteten nasprotnik, ampak menim, da jim lahko povzročimo veliko težav,« meni prišlek v ivanških vrstah, Marko Marojević.

Oba obračuna, tako v Ivančni Gorici kot v prestolnici se drevi pričneta ob 19.30.

Pripravljalne tekme:
Torek, 20. avgusta, ob 19.30 (Športna dvorana OŠ Stična, Ivančna Gorica):
RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRD Dobova

Torek, 20. avgusta, ob 19.30 (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana):
RD LL Grosist Slovan – RK Grosuplje

More in 1. B DRL