Connect with us

Prestopi

Gašper Hrastnik se seli v francosko prvo ligo

Foto: CSM Bukarešta

Gašper Hrastnik se seli v francosko prvo ligo

Slovenski rokometni legionar Gašper Hrastnik ima nov klub. Po polletnem premoru, ki ga je izkoristil za rehabilitacijo po poškodbi rame, bo sezono nadaljeval pri francoskemu prvoligašu Istresu, ki se trenutno nahaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

http://bit.ly/SDSPORT-pasica

Slovenski rokometaš Gašper Hrastnik, ki je leta 2013 s slovensko mladinsko reprezentanco nastopal na svetovnem mladinskem prvenstvu 2013, bo Istresu precej pripomogel s svojimi izkušnjami. Kariero je sicer začel v Škofji Loki, od koder se je kasneje preselil k pokojnemu Cimosu iz Kopra. Po njegovem bankrotu je leta 2013 sledil prestop v Maribor, pri katerem je bil vse do sezone 2016/2017 glavni nosilec štajerske zasedbe. Po koncu omenjene sezone se je prvič odpravil v tujino, kjer ga je v svoje vrste zvabil romunski velikan CSM iz Bukarešte. V Romuniji je ostal le eno sezono, saj so tamkajšnji vodilni možje kluba z njim prekinili pogodbo.

Obenem si je jeseni leta 2018 poškodoval ramo, tako da je bil izgubljen za jesenski del. Zdaj pa je vendarle nared za stoodstotne napore in okrepil je francoskega prvoligaša Istresa.

Gašper Hrastnik je v Sloveniji igral za Škofjo Loko, Cimos Koper in Maribor Branik. Foto: Boštjan Selinšek/RK Maribor Branik

»Zelo sem vesel in ponosen, da bom zaigral za Istres v prvi francoski ligi do konca sezone. To je trenutek, na katerega čakam že dalj časa. Istres je klub z dolgo tradicijo francoskega rokometa. Upam, da bom s svojimi izkušnjami pripomogel ekipi in dal vse od sebe. Zelo se bom trudil, da bi se čimprej vklopil v sistem ekipe,« je dejal Hrastnik za spletno klubsko stran.

26-letni desni zunanji rokometaš bo v Franciji ostal do konca sezone.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Prestopi