Connect with us

EHF pokal

Finalni turnir EHF pokala bo gostil Kiel

Foto: THW Kiel

Evropska rokometna zveza je danes določila, da bo sklepni turnir četverice gostila Sparkassen Arena, ki je uradni dom THW Kiela, pri katerem igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec. Finalni turnir bo odigran 17. in 18. maja 2019.

Foto: THW Kiel

Pri THW Kielu igra tudi nekdanji rokometaš Trima Trebnjega in slovenski reprezentant, Miha Zarabec. Foto: THW Kiel

Vodstvo drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja v rokometu je na oktobrskem sestanku predlagalo, da bi finalni turnir EHF pokala prihodnje leto gostil eden izmed nemških klubov. Omenjen predlog se je kasneje tudi uresničil, saj je Evropska rokometna zveza danes določila, da bo organizacija zaključnega turnirja EHF pokala pripadla Sparkassen Areni, ki je dom THW Kiela. Tukaj barve klub brani tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec.

Dvorana sprejme malo več kot 10 tisoč glava množica, vendar ni edini športni objekt v Kielu. Tukaj moramo dodati še Lanxess Areno, ki vrsto let gosti finale EHF Lige prvakov.

V primeru, da THW Kiel, kateri letos nastopa v EHF pokali osvoji prvo mesto v eni izmed skupin v prvem delu, ne bo igral četrtfinala. Če pa ga ne bomo videli med prvima dvema ekipama v skupinskem delu, pa bo organizator turnirja nevtralen.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EHF pokal