Connect with us

Uncategorized

Domžalčani do remija proti Marseilu

Foto: Facebook stran NK Domžale

Prvih dvajset minut v korist domačih

Domžalčani so že v 12. minuti povedli po zadetku Amadeja Vetriha ter v prvih dvajsetih minutah prikazali veliko terensko premoč. Le 2 minuti kasneje so bili blizu drugega zadetka, vendar je bil strel Ivana Firerja neuspešno izveden. Igra se je nato umirila, vendar so domačini še pritiskali. v 31. minuti je Jan Repas po podaji Ivana Firarja samostojno prišel v kazenski prostor, vendar je bil strel 20-letnika nenatančen. Dve miuti kasneje so domžalčani prišli do lepe akcije, vendar je s približno 15 metrov žoga Amadeja Vetriha letela mimo gostujočih vrat. V 35. minuti je Marseille prvič meril v okvir vrat, strel Lopeza z dvajsetih metrov je odlično posredoval Milič. Pet minut kasneje je Patrice Evra lepo podal žogo Luizu Gustavu, vendar je bila podaja nekoliko predolga. V 43. minuti je Dejan Milič po strelu Lucasa Ocamposa ponovno lepo posredoval. Domžalčani so bo koncu prvega polčasa prišli do prednosti z enima zadetkom..

Na začetku drugega počasa je gotujoči trener na ogrevanje poslal Dorio, Andreja Anguisso ter Remya Cabello. V 47. minuti so Domžalčani zapravili veliko priložnost, strel Ivana Firerja pa je bil zgrešen le za nekaj centimetrov. V 54. minuti je bil kot Marseilla neuspešno izveden. Le minuto kasneje je Ivan Firer po predložku Jureta Balkovca ciljal na vrati gostuječega gola ter zapravil veliko priložnost za 2:0. V 56. minuti je eden izmed igralcev Marseilla streljal v vrata Dejana Miliča in zadel, vendar je stranski sodnik dvignil zastavico za nedovoljeni položaj. V 62. minuti je po hitrem protinapadu Zeni Husmani podal do Lovra Bizjaka, vendar ga je zaustavil Luiz Gustavo. Le minuto kasneje je vratarja Domžal rutinirano matiral Morgan Sanson in poskrbel za veselje gostujočih navijačev. V 70. minuti je Ocampos z 12 metrov prišel do samega strela, vendar je vrhunsko posredoval Dejan Milič. V 72. minuti se je trener Domžal Simon Rožman odločil za prvo menjavo. V igro je namesto Ivana Firerja vstopil Petar Franjić.Le minuto kasneje je Amdej Vetrih z visokim strelom zgrešil okvir vrat. Pri Marseillu iz igre odhaja Florian Thauvin, v igro pa vstopa Clinton Njie. V 77. minuti je po prekršku nad Sansonom rumeni karton prejel Jure Balkovec. Šest minut zatem je namesto Maximea Lopeza v igro vstopil Andre Anguissa. V 87. minuti je zadnjo menjavo opravil Rudi Grcia. V igro je namesto Valera Germaina poslal Remya Cabello. Minuto kasneje pa je drugo menjavo opravil tudi Simon Rožman, ki je namesto Lovra Bizjaka v “ogenj” poslal Alena Ožbolta. Zadnjo menjavo na današnji tekmi pa je opravil Simon Rožman. V igro namesto Senijada Ibričića odhaja Žan Žužek. Sodnik je določil, da bo tri minute sodnigovega dodatka do konca tekme.

“Vse čestitke mojim fantom. Žal mi je, da v nadaljevanju tekme nismo šli na dva zadetka prednosti, kar bi sicer lažje igralu na povratni tekmi. Vse čestitke gredo klubu, ki je podrl število gledalcev na eni tekmi. Tekma je bila sicer enakovredna, vendar vrata naših sanj so še vedno odprta,” je izjavil trener Domžal Simon Rožman po tekmi.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized