Connect with us

1. B DRL

David Pekeč najboljši vratar 1. B DRL minule sezone!

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

David Pekeč najboljši vratar 1. B DRL minule sezone!

Bralci ŠD Šport so v minulih dveh tednih izbirali najboljše posameznike minule sezone v drugoligaški konkurenci. Naziv za najboljšega vratarja si je za pičlih 5 glasov priboril glavni motor grosupeljskega moštva David Pekeč.

Pekeč je igralsko pot začel v SVIŠ-u iz Ivančne Gorice in bil drugi vratar v članski ekipi že pri rosnih 16 letih, ko je s soigralci nastopal med prvoligaško elito. Njegova pomembnejša vloga je bila sicer v mladinski zasedbi, v kateri je bil eden izmed glavnih členov ob preboju v prvo ligo, enak uspeh pa s člani zabeležil v sezoni 2017/2018.

David Pekeč je bil letos glavni nosilec Grosupeljčanov. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Želel si je večje minutaže in dokazovanja, zato je lansko sezono odigral v Grosuplju in se z njim uvrstil nazaj med drugoligaše. Letos je bil, kljub nekoliko nemočni obrambi, glavni nosilec moštva. Glede na število obramb na posamezni tekmi, spada med najboljše tri drugoligaške vratarje. Njegovo povprečje (statistika RZS) znaša 9,8 obramb na tekmo in 34% uspešnost ubranjenih strelov.

Bralci rokometnega portala ŠD Šport so mu namenili
1914 glasov (35,3%)!

Po koncu letošnje sezone se zagotovo odpravlja k novim izzivom naproti, zanj pa je zanimanje pokazalo celo nekaj klubov z vrha 1. B lige.

NAJBOLJŠI VRATAR 1. B DRL:
David Pekeč (RK Grosuplje) – 1914 glasov/35,3%
Rok Selakovič (RD LL Grosist Slovan) – 1909 glasov/35,2%
Jure Blaževič (RK Krško) – 848 glasov/15,6%
Žiga Seme (RK Dol TKI Hrastnik) – 493 glasov/9,1%
Jaka Glavan (MRK Ljubljana) – 265  glasov/4,9%

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in 1. B DRL