Connect with us

Uncategorized

Danes se začenja še zadnji krog rednega dela v Ligi Nova KBM!

Foto: KZS
V ponedeljek se bo z obračunom med Helios Suns in Petrol Olimpijo začelo 18. kolo Lige Nova KBM. V torek bo Šentjur gostil Rogaško, Šenčur se bo pomeril z Ilirijo, Zlatorog se bo srečal s Hopsi, Krka pa bo gostovala pri Sixt Primorski.

LIGA NOVA KBM, 18. KOLO:

Ponedeljek, 12. februar, ob 19.00:
PETROL OLIMPIJA : HELIOS SUNS

Zadnje kolo rednega dela Lige Nova KBM bosta v ponedeljek odprli ekipi Petrola Olimpija in Helios Suns. Helios je v prejšnjem kolu izgubil proti Šenčurju, Olimpija pa je morala priznati premoč Rogaški. Oba moštva sta že uvrščena v Ligo za prvaka, na prvem medsebojnem srečanju teh dveh ekip v tej sezoni pa so se zmage veselili Ljubljančani.

Najboljši strelec Olimpije v tej sezoni je Devin Oliver s povprečjem 14,9 točk na tekmo. V ekipi Domžalčanov pa je strelsko najučinkovitejši Blaž Mahkovic (21,1 točke na obračun), ki je tudi najboljši strelec državnega prvenstva

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije:
Zadnja tekma v rednem delu Lige Nova KBM nima rezultatskega pomena. Srečanje bomo izkoristili za čim boljšo pripravo na Pokal Spar, ki sledi konec tedna v Hali Tivoli.

Jovan Beader, trener Helios Suns:
Čaka nas še zadnja tekma v rednem delu Lige Nova KBM. Tudi tokrat pričakujem kar nekaj minut za naše mlajše košarkarje, saj nekatere nosilce še muči nekaj manjših poškodb. Ne glede na to, pa se bomo v Stožicah poskušali čim bolje zoperstavili Ljubljančanom in pripraviti kakšno presenečenje.

Torek, 13. februar, ob 18.00:
ŠENTJUR : ROGAŠKA

Torek, 13. februar, ob 19.00:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : ILIRIJA

Torek, 13. februar, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : HOPSI POLZELA

Torek, 13. februar, ob 20.00:
SIXT PRIMORSKA : KRKA

Redni del Lige Nova KBM bosta z obračunom v Kopru zaključili ekipi Sixt Primorske in Krke. Primorci so si že zagotovili prvo mesto po rednem delu Lige Nova KBM, Krka je trenutno peta. Obe ekipi sta dobili tekmi ob koncu preteklega tedna. Prvi medsebojni obračun je pripadel Primorski.

V tej sezoni je najboljši strelec Sixt Primorske Marjan Čakarun (14,5), pri Krki pa je z enakim učinkom najboljši Maj Kovačevič.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Tekma s Krko prihaja tri dni pred začetkom finalnega turnirja Pokal Spar. Obe ekipi sta uvrščeni na zaključni del pokalnega tekmovanja, zato tekme ne bomo igrali na vso moč. Poskušali bomo razporediti minutažo, narediti močnejši trening in se energetsko ne preveč izčrpati. Glavni namen te tekme je, da se nihče ne poškoduje.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Tekma s Primorsko ne odloča o ničemer, bo pa za obe moštvi dobra priprava na zaključni del Pokala Spar in nadaljnjo sezono. Čeprav so domači v odlični formi, na Primorsko zagotovo ne gremo z belo zastavo. Prepričan sem, da bodo fantje, ki bodo dobili priložnost za igranje na tej tekmi, to tudi dobro izkoristili.”


Lestvica Lige Nova KBM:

M

Ekipa

Z/P

Točke

1.

Sixt Primorska

12/5

29

2.

Helios Suns

10/7

27

3.

Rogaška

10/7

27

4.

Petrol Olimpija

9/8

26

5.

Krka

9/8

26

6.

Šenčur Gorenjska gradbena družba

9/8

26

7.

Ilirija

9/8

26

8.

Šentjur

7/10

24

9.

Hopsi Polzela

6/11

23

10.

Zlatorog Laško

4/13

21

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized