Connect with us

Uncategorized

Danes se začenja nova sezona MotoGP!

Vsi privrženci moto športov bodo danes ponovno zasedli svoje fotelje in navijali za svoje najljubše dirkače. Nedeljsko popoldne je danes rezervirano za motociklistično karavano MotoGP.

VIDEO: Motogp.com

Francoz Zarco najboljši v kvalifikacijah

Zarco z veseljem tekmo začenja kot 1. FOTO: MotoGP

Marquez bo poskusil v Katarju zmagati z drugega štartnega mesta. FOTO: MotoGP

Petrucci je končal kot 3. FOTO: Motogp

Kvalifikacije razreda motoGP za VN Katarja je dobil Johann Zarco (Tech3) pred Marcom Marquezom (Repsol Honda) in Danilom Petruccijem (poltovarniški Ducati). Andrea Dovizioso (Ducati) je bil 5., Valentino Rossi (Movistar Yamaha) 8., Jorge Lorenzo (Ducati) pa 9.
Sem zelo zadovoljen. To je najboljši možni način, s katerim bi lahko začel sezono. Padel sem na tretjem treningu. Nisem dvomil vase, toda ni zabavno biti na tleh tik pred kvalifikacijami. A potem sem vedel, da se z novo gumo in z motociklom za vožnjo pod reflektorji dobro počutim. Že zjutraj sem dobil dober občutek s testiranj. Da sem obenem postavil še rekord proge, me zelo osrečuje,” je po osvojenem prvem mestu z kvalifikacij dejal francoski dirkač Johann Zarco.  Ta je dobre rezultate kazal že na 3. prostem treningu, ko je podrl kar deset let star rekord Jorgeja Lorenza (vknjižil je čas 1:53,680). Za dober rezultat na kvalifikacijah je bil tudi “našpičen” Španec Marquez, saj je za Zarcojem na prostem treningu zaostal le za dve desetinki sekunde. Več upov so polagali na Doviciosa, saj je dobil vse tri proste treninge, a je tokrat na kvalifikacijah storil premalo. Stari maček MotoGP-ja, Valentino Rossi, pa je kvalifikacije končal kot 8. Noben pa ni pričakoval dobrih kvalifikacij s strani Italijana Petruccija. Ta je končal kot 3., za Zarcojem je zaostal pet tisočink. Četri s kvalifikacij je bil Cal Crutchlow (poltovarniška Honda). Slabo formo kaže Španec, Maverick Vinales, saj je kvalifikacije končal na 12.mestu.

Doktor s kvalifikacij kot 8. FOTO: Motogp

Franco Morbidelli, novinec v MotoGP-ju , je kvalifikacije končal kot 14. FOTO: MotoGP

Alex Marquez na kvalifikacijah moto2 potrdil prevlado s prostih treningov
V razredu moto2 je odlično formo ta konec tedna potrdil Marcov mlajši brat Alex Marquez. Ta je prepričljivo dobil kvalifikacije pred Italijanom Lorenzom Baldassarrijem, ki vozi za ekipo Pons (+ 0,308). Tretje mesto je pripadlo še enemu Italijanu, in sicer Francesu Bagnaiu (ekipa Valentino Rossi Sky), ki je zaostal dobre pol sekunde. Dobro formo je s četrtim mestom potrdil tudi Portugalec Miguel Oliveira ( KTM Red Bull), ki se mu je prva štartna vrsta izmuznila za vsega tri tisočinke sekunde.
Rezultat iskanja slik za alex marquez

Alex Marquez bo tekmo v Losailu začel z najboljšega štartnega položaja. FOTO: Motosport.com

Antonelli se veseli svojega najboljšega štartnega položaja v Dohi
Kvalifikacije razreda moto3 je dobil Italijan Niccolo Antonelli (Squadra Corse), ki se mu je nasmehnila neverjetna sreča, saj je Jorgeja Martina (Del Conca Gresini) za seboj pustil za vsega tisočinko sekunde. Oba dirkača sta bila daleč pred konkurenco, tretje mesto je s skoraj pol sekunde zaostanka zasedel Argentinec Gabriel Rodrigo (RBA BOE Skull Rider). Na četrtem oz. petem mestu sta se razvrstila Japonca Ayumu Sasaki(Petronas Sprinta Racing) in Kaito Toba (Honda Team Asia). Španec Aron Canet(Estrella Galicia), ki je bil zelo hiter na prostih treningih, je na koncu kvalifikacije zaključil na sedmem mestu (+0,695).
Tekma Velike nagrade Katarja se bo začela ob 15. uri, ko bodo dirko najprej začeli dirkači razreda Moto2.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized