Connect with us

Uncategorized

Danes se slovenski športniki že podajajo v boj za medalje!

Foto: vszi

Jutri se bodo slovenski športniki že borili za osvojitev medalj na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Ob 8.15 se bo slovenska tekačica na smučeh, Manca Slabanja, v skiatlonu borila na 15 kilometrski preizkušnji. Nato bo ob 11.10 nastopil Tilen Sirše, ki bo prvič v karieri nastopil na olimpijskih igrah, v sankanju. Dobro uro kasneje se bosta na biatlonskem sprintu, pomerili Anja Eržen in Urška Poje. Kot zadnji pa bodo ob 13.35 v boj za medalje borili smučarski skakalci.

 

Tilen Sirše debitant na olimpijskih igrah

Tilen Sirše bo letos prvič nastopal na zimskih olimpijskih igrah. Foto: sankaška zveza Slovenije

Tilen Sirše bo letos prvič nastopal na zimskih olimpijskih igrah. Foto: sankaška zveza Slovenije

Tilen je letošnjo sezono začel konec meseca septembra. Odšel je na treninge po Evropi, pred prvo tekmo pa se je udeležil še treninga v olimpijskem Pjongčangu. Trenira v partner programu z italijansko reprezentanco. To sezono je Slovenijo v članski kategoriji zastopal tudi Žiga Biruš. Udeležila sta se osem tekem za svetovni pokal, Žiga je nastopil tudi na finalu svetovnega pokala v latvijski Siguldi.

Vse je razveselila novica s strani OKS – a, da so potrdili enega sankača kot potnika na OI. To je postal Tilen Sirše. »To je vrhunec moje kariere«, nam je zaupal. Vsekakor pa je to pozitivno tudi za nadaljnji razvoj te panoge v Sloveniji. Tilen bo imel tekmi 10. 2. ter 11. 2. 2018 okoli enajste ure po slovenskem času.

 

Slovenske tekačice na smučeh vse moči polagajo v torkov šprint

V smučarskotekaškem delu sporeda bodo v boju za kolajne imele uvodno besedo ženske. V skiatlonu bodo najprej po skupinskem startu pretekle 7,5 km v klasičnem koraku, nato bodo po hitri zamenjavi smuči takoj nadaljevale v prostem koraku do cilja na 15. kilometru. Marit Bjoergen želi kot prva v tej disciplini zmagati trikrat zapored. Naša edina tekmovalka pa bo Manca Slabanja, saj bodo v slovenskem taboru položili vse upe v torkov šprint.

 

Peter Prevc napada ponovitev Sočija 2014!

Peter Prevc bo glavni adut naših orlov na jutrišnji tekmi. Foto: FIS

Peter Prevc bo glavni adut naših orlov na jutrišnji tekmi. Foto: FIS

Na olimpijskih igrah se začenja boj za prvi komplet medalj v smučarskih skokih. Skakalce čaka tekma na srednji skakalnici. Na njej je poleg čim daljšega skoka še posebej pomemben doskok. Brez telemarka je težko upati na odličje. Naslov prvaka iz Sočija bo branil tudi v tej sezoni odlični Poljak Kamil Stoch. Pred štirimi leti je srebrno kolajno osvojil Peter Prevc, pesti pa bomo stiskali tudi za druge naše skakalce. Poleg Prevca bodo na tekmi nastopili še Jernej Damjan, Tilen Bartol in Timi Zajc.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized