Connect with us

VIDEO

VIDEO: Gol, s katerim je Iztok Puc postal heroj

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Piše se leto 1993, ko sta se v finalu EHF Lige prvakov pomerile hrvaški RK Zagreb ter nemški prvoligaš GG Wallau. Starejši ljubitelji rokometa se nedvomno spomnijo znamenite tekme, katero je s projektilom v zadnjih sekundah tekme odločil slovenski legendarni rokometaš Iztok Puc in Zagrebu priboril naslov evropskega klubskega prvaka.

V preteklosti je za Zagreb nastopalo kar nekaj slovenskih legionarjev. David Špiler, Gorazd Škof, Dragan Gajić, Zoran Lubej ter Branko Bedekovič so se ustoličili predvsem v prejšnjem desetletju, trenutno si kruh v hrvaški prestolnici služijo krožni napadalec Darko Stojnić, organizator igre Aleks Vlah, od letošnjega poletja dalje pa tudi Žiga Mlakar.

Foto: RZS

Vendar izmed vseh omenjenih ni uspelo nikomur, kar je trojici – Iztok Puc, Rolando Pušnik in Tettey Banfro. Trojica nekdanjih reprezentantov je bila del Zagreba ob dveh zaporednih naslovih evropskega klubskega prvenstva leta 1992 in 1993. Še bolj spektakularen pa je znameniti odločilni gol Iztoka Puca, ki je preminil leta 2011.

Zagreb je doma slavil z 22:17, v Frankfurtu pa nekaj sekund pred koncem tekme izgubljal z enakim rezultatom. Legenda jugoslovanskega, hrvaškega in slovenskega rokometa je vstopil v igri, prejel žogo z devetih metrov in jo s tal poslal v vratar nemškega čuvaja mreže. Na tribunah je eksplodiralo veselje!

»Iztok Puc je junak, Iztok Puc je heroj, Iztok Puc bi moral dobiti rokometno odlikovanje. To je gol, težak na tone ugleda,« so bile znamenite besede znanega hrvaškega komentatorja Boža Sušca.

Več o zlatem golu Puca spodaj:

More in VIDEO