Connect with us

1. B DRL

V SVIŠ-u izkušena prvoligaška okrepitev

Denis Zavodnik bo okrepil vrste SVIŠ-a v novi sezoni. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Še v juniju smo pisali, da se od rokometnih igrišč po koncu minule sezone poslavlja Denis Zavodnik, pa vendarle je pred tedni prišlo do preobrata. Izkušeni levokrilni rokometaš, ki ima za seboj že pet odigranih sezon v Ligi NLB, se vrača v matični klub iz Ivančne Gorice, kjer je bil predstavljen kot najodmevnejša okrepitev letošnjega prestopnega roka.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Denis Zavodnik je igralsko kariero začel v domačem SVIŠ-u iz Ivančne Gorice. Prvič je s člansko ekipo treniral že v sezoni 2012/2013, ko se je ta uvrstila v prvo ligo, vendar takrat še ni dobil priložnost v ekipi. Leto kasneje je na desetih tekmah dosegel štiri zadetke in čedalje več igral za člansko moštvo.

Zavodnik se v matični klub vrača po dveh letih. Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Pika na i pa je bila sezona v drugi ligi, in sicer 2016/2017, saj je na sedemindvajsetih srečanjih vpisal 140 golov ter vzbudil zanimanje dobovskega prvoligaša. Ponudbo je takoj sprejel, vendar sprva potrdil konec igralske kariere, a je prišlo do preobrata. Telefonskemu klicu trenerja SVIŠ-a Aleksandru Polaku se je hitro odzval, letos pa bo bil poleg Matej Koširja in Simona Stoparja najizkušenejši nosilec v ekipi. Dejstvo je, da ima Zavodnik za sabo že pet prvoligaških sezon, kar bo zagotovo veselilo tudi Polaka.

»Glede na to, da rokomet igram že 16 let, je vseeno težko končati kariero pri 25 letih, še posebej, da ti zdravje oziroma telo še dopušča morebitno nadaljevanje kariere,« je uvodoma dejal Zavodnik in dodal: »Ko so me poklicali iz SVIŠ-a, v bistvu nisem veliko razmišljal, zato smo se kar hitro vse skupaj dogovorili. Obenem mi veliko pomeni, da je klub blizu doma in fante poznam že od prej.«

Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Kot so zapisali na ivanški strani, naj bi bil letošnji cilj boj za vrh lestvice, pa vendarle se, po večji igralski čistki v Ivančni Gorici, to zdi zares misija nemogoče. Vendar pustimo se presenetiti. Številni SVIŠ-u pripisujejo boj za sredino lestvice, v družbi novinca Grosuplja, Herz Šmartnega, Brežic, Rudarja in še marsikoga. Kaj pa o tem meni Zavodnik, ki je bil s trenutnim trenerjem Polakom v preteklosti celo soigralec? »Druga liga bo letos zelo močna in izenačena. Ker smo zelo mlada ekipa, se od nas pričakuje, da gremo tekmo po tekmo in vsak obračun na glavo. Na koncu sezone pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo,« zaključuje izkušeni petindvajsetletnik, poleg katerega sta prišleka v ivanškem klubu še povratnik David Podržaj in Jan Debelak.

More in 1. B DRL