Connect with us

1. B DRL

V nekaj letih želi popeljati Brežice na vrh druge lige

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V nekaj letih želi popeljati Brežice na vrh druge lige

Brežičane že drugo sezono zapored na trenerski klopi vodi Jani Čop, ki ima za seboj kar nekaj trenerskih izkušenj. Najbolje se je širši javnosti predstavil kot trener Rudarja v prvoligaški eliti, zdaj želi v nekaj letih popeljati Brežice do vrha 1. B lige.

Jani Čop sicer prihaja iz Trbovelj, kjer je v Rudarju igral kar nekaj let. Med drugim je celo oblekel dres z državnim grbom in na 28 tekmah dosegel 49 zadetkov. V igralski karieri je med drugim igral še za Borac Banjo Luko, Medveščak ter Creteil, v trenerski vlogi pa na slovenski rokometni sceni vodil Zagorje, Rudar in Krško. Zdaj že drugo sezono opravlja kot trener Brežic.

Brežice je prevzel pred dobrim letom dni. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za njim je precej slaba predstava proti Mokercu iz Iga, ki je minuli petek upravičil vlogo favorita in zanesljivo prišel do druge zaporedne prvenstvene zmage. »Tekma proti Mokercu je bila precej velik kolaps. Želim čestitati tekmecu iz Iga za kakovostno igro, s katero so izkoristili naše napake ter nezbranost skozi vseh šestdeset minut. S tem se moramo še soočiti,« je po obračunu za ŠD Šport dejal Jani Čop.

Čeprav brežiško moštvo nima slabe zasedbe in glede na poimenski igralski kader lahko poseže po prvi polovici prvenstvene lestvice, pa to trenutno ni mogoče. Tako finančno, organizacijsko, kot tudi s pogoji. »Jaz želim imeti ambicije za vrh drugoligaške lestvice, a trenutno to še ni mogoče. Pogoji namreč še ne zadoščajo takšnemu nivoju. Vseeno upam, da se to lahko zgodi v nekaj letih,« meni petdesetletni trener.

»Dejansko ne morem imeti predstave, kam sodimo na koncu leta. Mislim, da bodo skozi celotno sezono odločale malenkosti in takšni slabi dnevi proti Igu lahko precej vplivajo na razvrstitev. Vseeno se bomo borili po naših najboljših močeh,« dodaja izkušeni Trboveljčan.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in 1. B DRL