Connect with us

EP 2022 - ČLANI

Slovenci so favoriti v Turčiji, toda…

Foto: RZS

Slovenci so favoriti v Turčiji, toda…

Pred slovensko izbrano vrsto je jutri uvodna tekma kvalifikacij za EP 2022 na Slovaškem in Madžarskem. Vranješevi izbranci se bodo podali na gostovanje k neugodni Turčiji, a s pravim pristopom dve točki nista vprašljivi.

Včerajšnja spletna novinarska konferenca pred nedeljskim kvalifikacijskim krstom za slovenske rokometaše je potekala v precej sproščenem vzdušju. V reprezentanci se čuti dobra energija, kar je zelo pomembno.

Ljubomir Vranješ je slovenski selektor že od konca decembra 2019. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Z opravljenim delom sem zadovoljen. Vadili smo dobro in intenzivno, razmere za delo v Zrečah so zares vrhunske. Je nekaj neznank, nekateri igralci so malce ‘zarjaveli’, saj že dolgo časa niso okusili tekmovalnega ritma. Morda je zato odpadla tekma proti Poljski pozitivna stvar,« je uvodoma spregovoril slovenski selektor Ljubomir Vranješ, ki je našim fantom na januarskem EP priboril odlično četrto mesto.

Prava igra recept za prvo zmago

Slovenija se je s Turčijo do danes pomerila trikrat. Nazadnje je bilo to 17. junija 1997, ko sta se reprezentanci na sredozemskih igrah razšli z neodločenim izidom 24:24. Preostala dvoboja segata v leto 1995. Konec septembra je bila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo slovenska vrsta najprej v Litiji boljša s 26:20, na povratni tekmi v Ankari pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca (23:23).

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Gre za zelo dobro reprezentanco. Zanjo igra tudi moj nekdanji soigralec na Poljskem Doruk Pehlivan, izjemno močan je tudi krožni napadalec Mehmet Demirezen. Menim, da z njimi ne bi smeli imeti večjih težav, a le pod pogojem, da mi pokažemo našo pravo igro,« pred srečanjem meni Blaž Janc.

Srečanje med turško in slovensko izbrano vrsto se v nedeljo prične ob 17. uri po slovenskem času, s prenosom na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022 (SKUPINA 5):
Nedelja, 8. novembra, ob 17.00 (Eskisehir, Turčija):
Turčija – Slovenija

ODPOVEDANO:
Slovenija – Poljska

SEZNAM REPREZENTANCE – KVALIFIKACIJE ZA EP 2022:
VRATARJI: Klemen Ferlin (SC Erlangen, Nemčija), Urh Kastelic (Goppingen, Nemčija);
LEVA KRILA: Tilen Kodrin, Tadej Mazej (oba RK Celje Pivovarna Laško);
LEVI ZUNANJI: Borut Mačkovšek (oba MOL Pick Szeged, Madžarska), Gregor Potočnik (RK Trimo Trebnje);
SREDNJI ZUNANJI: Dean Bombač (MOL Pick Szeged, Madžarska), Miha Zarabec (THW Kiel, Nemčija), Domen Makuc (FC Barcelona, Španija)
DESNI ZUNANJI: Jure Dolenec (FC Barcelona, Španija), Nejc Cehte (Hannover, Nemčija);
DESNA KRILA: Dragan Gajić (Limoges, Francija), Blaž Janc (FC Barcelona, Španija);
KROŽNI NAPADALCI: Kristjan Horžen (RK Celje Pivovarna Laško), Matic Suholežnik (Benfica, Portugalska), Igor Žabić (Limoges, Francija).

STROKOVNI ŠTAB: Ljubomir Vranješ (selektor), Uroš Zorman (pomočnik selektorja), Primož Pori (trener za telesno pripravo), Aleš Anžič (trener vratarjev), Uroš Mohorič (direktor reprezentance), Sašo Djurič (zdravnik), Tomaž Skledar (terapevt), Ciril Andoljšek (tehnični vodja), Tim Butkovec (videoanalitik), Aljaž Močnik (predstavnik za odnose z javnostmi).

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EP 2022 - ČLANI