Connect with us

1. B DRL

Šerbec ni več trener Krškega

Uroš Šerbec zapušča Krško po vsega šesti odigranih tekmah nove sezone. Foto: RK Krško

Krški drugoligaš je včeraj v večernih urah sporočil pomembno novico, da se je po nekaj slabših rezultatih sporazumno razšel s trenerjem članske ekipe Urošem Šerbcem, ki je Krčane prevzel lani meseca junija.

Potem ko je klub iz Krškega v lanski sezoni znova zaželel ciljati na prvo ligo, so idealno rešitev za trenerja videli v Urošu Šerbcu. Slednji se je pred dvema sezonama poslovil s slovenjgraškega trenerskega stolčka, a v Krško nameraval vrniti prvo ligo po nekaj letih.

Enainpetdesetletni Šerbec je lani za las zgrešil preboj v elitni razred slovenskega klubskega rokometa, letos pa v sezono krenil pod pričakovanji. Spodrsnilo mu je na gostovanju pri Črnomlju in v Grosuplju, hkrati pa remiziral na lokalnem derbiju z Brežicami. To je bilo glavni razlog, da se Krčani, ki so letos brez dvomov ciljali na uvrstitev v Ligo NLB, po petih odigranih kolih nahajajo na petem mestu prvenstvene lestvice.

https:/si/si.gorenje.com/

»RK Krško in trener Uroš Šerbec sta sporazumno prekinila sodelovanje. Urošu se RK Krško zahvaljuje za trud in znanje, ki ga je dal klubu in mu želi vse dobro v nadaljnji karieri,« so sporočili iz posavskega drugoligaša.

Kdo bo zamenjal Šerbca, še ni znano. Morebiti se govori, da bi ekipo začasno prevzel dosedanji pomočnik Goran Brečko.  

More in 1. B DRL