Connect with us

Prestopi

Sage je konec: Gregor Ocvirk odhaja na Švedsko!

Gregor Ocvirk je blestel na mladinskem SP v Španiji. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Brez dvoma najboljši igralec slovenske mladinske izbrane vrste in lanskoletni najboljši strelec mladinskega evropskega prvenstva Gregor Ocvirk se po dolgotrajnem čakanju vendarle odpravlja k novemu klubu, in sicer na Švedsko k tamkajšnjemu Kristianstadu.

Vanj je malokdo verjel, pa vendarle se je le našlo nekaj trenerjev. V Slovenj Gradcu ni dobil priložnosti zaradi neizkušenosti, pri Mariboru so ga odpisali, v Ormožu mu je priložnost ponudil reprezentančni selektor Saša Prapotnik ter več kot izkoristil priliko, v Celju ni dobil minutaže, Makedonci mu v šestih mesecih niso dali niti enega evra, zdaj pa se Gregor Ocvirk odpravlja na Švedsko z namenom, da pokaže svoj potencial in morebiti v prihodnje kandidira tudi za nastop v članski reprezentanci.

https:/s/si.gorenje.com/

Dolgo je minilo od mladinskega SP-ja v Španiji, na katerem je mladi slovenski biser kar štirikrat prejel naziv za najboljšega igralca tekme in bil drugi najboljši strelec prvenstva, vendar se iz Viga vrnil brez nagrade. Kljub temu je zastopniška agencija, pri kateri deluje tudi nekdanji nemški rokometaš Markus Becker, verjela vanj in mu omogočila zares odličen prestop na Švedsko, kjer bo Preboldčan odslej igral tudi pod taktirko slovitega Ljubomirja Vranješa in nastopal v EHF Ligi prvakov.

More in Prestopi