Connect with us

1. B DRL

Ptujčani izstopili iz 1. B lige

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ptujčani izstopili iz 1. B lige

S Ptuja prihajajo zelo žalostne novice, da je Drava zaradi finančnih težav tekom epidemije koronavirusa, primorala delno razpustiti člansko ekipo in v novi sezoni nastopati v tretjeligaški konkurenci.

Ptujčani so v širšem krogu kriterijev prva žrtev v slovenskem rokometu zaradi epidemije koronavirusa in obetajoče gospodarske krize. Zaradi težav številnih njihovih sponzorjev so ostali brez nekaterih pomembnih finančnih sredstev, zato je epidemija koronvirusa pustila posledice.

“V nastali situaciji so se nekateri naši sponzorji znašli v takšnem položaju, da morajo v prvi vrsti razmišljati o lastnem poslovanju, šele nato o vlaganjih v šport. Seveda jih razumemo, zato se bomo na upravnem odboru kluba odločali o nadaljnjih korakih. Računamo na podporo lokalne oblasti, konec koncev pri tem v prvi vrsti sploh ne gre za člansko ekipo, ampak za številne mlade, s katerimi delamo v našem klubu,” razočaranja ni skrival predsednik kluba Aleš Belšak. V prihodnji sezoni bo med drugoligaško konkurenco nastopalo 12 klubov.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in 1. B DRL