Connect with us

1. B DRL

Pred nekaj dnevi končali, karanteno, včeraj ugnali prvoligaša

SVIŠ iz Ivančne Gorice se je šele pred nekaj dnevi vrnil iz karantene. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Pred nekaj dnevi končali, karanteno, včeraj ugnali prvoligaša

Čeprav gre le za pripravljalno tekmo, pa vendarle igra drugoligaša iz Ivančne Gorice, ki v novi sezoni naskakuje preboj med prvoligaše, pa je Ljubljana morala priznati premoč SVIŠ-u z 32:28. Škofljica je doma gostila Mokerc iz Iga in klonila z 22:24.

Žoga v prvi polovici avgusta ni v ospredju dogajanja. Forma rokometnih prvoligašev je seveda še precej oddaljena od septembrske, ko se prične prvenstvo. Zato v tem trenutku kakšen poraz še ni velik problem, ker večina trenerjev kuje taktiko za začetek naporne tekmovalne sezone.

Tik po karanteni ugnali Ljubljano

Rokometaši SVIŠ-a iz Ivančne Gorice so se pred nekaj dnevi vrnili iz predpisane dvotedenske karantene, zaradi okužbe s koronavirusom v ekipi. Zaradi kasnejšega drugega pozitivnega testa na testiranju je karanteno podaljšal še en rokometaš.

Kljub le nekaj treningom pa je bila igra kar solidna, izbranci Aleksandra Polaka pa so prvoligaša z Galjevice premagali z 32:28.

Ižanci slavili na Škofljici

Rokometaši Mokerca bodo v novi sezoni naskakovali vrh drugoligaške konkurence, saj veljajo za enega izmed resnejših favoritov za uvrstitev v Ligo NLB. Četa Dejana Vujiča je gostovala na Škofljici in slavila z 22:24, na zelo dobrem nivoju pa je moštvo, vključno z razpoloženimi vratarji, uspelo odigrati tudi v obrambi.

PRIPRAVLJALNI TEKMI DRUGOLIGAŠEV:
Petek, 21. avgusta:
RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Ljubljana 32:28
ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak – RK Mokerc-KIG 22:24

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in 1. B DRL