Connect with us

1. B DRL

Poplava na igrišču prekinila tekmo v Grosuplju

Grosupeljčani so morali predčasno zaključiti današnjo tekmo zaradi poplave na igrišču. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Včeraj sta se v grosupeljski športni dvorani Brinje v okviru 7. kola 1. B lige udarila domači drugoligaš ter zasedba Dol TKI Hrastnika. Tekma je bila v prvem polčasu povsem običajna, vse do uvodnih minut drugega dela, ko je s strehe pričela puščati voda in tako poplavila del igrišča. Sodnika sta pri rezultatu 14:17 za zasavske rokometaše pričakovano prekinila tekmo, nov termin pa bo določil komisar drugoligaškega tekmovanja.

Že dolgo časa ni prišlo do takšne situacije na rokometni tekmi. V grosupeljski športni dvorani Brinje so domači rokometaši gostili ekipo Dol TKI Hrastnika in se ji uspeli dokaj solidno upirati v prvem delu, natanko ob koncu 33. minute pa sta tako sodnika kot igralci na parketu opazili manjšo poplavo, zaradi česar so tekmo sprva prekinili za 20. minut v upanju na boljše nadaljevanje.

Kljub temu se ni vse izšlo po željah, zato sta bila sodnika primorana odpovedati petkovo srečanje, ki si ga je v Brinju ogledalo okoli 100 gledalcev. Glavni razlog je bilo kapljanje vode s stropa dvorane na parket grosupeljskega moštva. Organizatorji se sicer s takšno situacijo niso srečali prvič, nekajkrat se je zgodilo tudi med samim treningom ekipe.

https:/si/si.gorenje.com/

Nov termin igranja tekme bo določil komisar 1. B lige, po številnih ugibanjih pa naj bi bil najprimernejši datum prav teden dni pred pričetkom spomladanskega dela. Tekma se je tako končala pri izidu 14:17.

More in 1. B DRL