Connect with us

Prestopi

Perspektivni celjski vratar odhaja v SVIŠ

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Perspektivni celjski vratar odhaja v SVIŠ

Ivanški talentirani mladinci (letnik 2001 in mlajši) bodo prihodnjo sezono v ožjem krogu favoritov za naslov državnega prvaka. Čuvaj mreže Denis Struna bo zaradi poškodbe meniskusa dlje časa na stranskem tiru, zato na posojo prihaja talentirani Celjan Jernej Mlakar. Slednji bo pomemben člen tudi v članski ekipi.

Mlakar je rokometno pot začel v domačem celjskem klubu, čigar član je že vse od sezone 2012/2013. Gre za serijskega udeleženca zaključnih turnirjev najboljše četverice v državi, v generaciji 2001 pa redno dobiva minutažo med vratnicama.

V šestih letih je osvojil tri naslove državnega prvaka, medtem ko je z mladinsko ekipo prav tolikokrat stal na najvišji stopnički odra za zmagovalce.

Debi v članski ekipi je doživel v lanski sezoni, skupno pa je v državnem prvenstvu odigral 6 tekem. Letos je za mladinsko ekipo zbral 15 nastopov in osvojil tretje mesto, po novem pa odhaja na študij v Ljubljano.

»Danes predstavljamo še zadnjo v nizu okrepitev v članskem moštvu RK SVIŠ Ivančna Gorica. Iz Celja k nam prihaja mladi, 18-letni Jernej Mlakar, ki bo zaostril konkurenco med vratnicama. Bodoči študent bo pomemben člen tudi v mladinski ekipi, ki bo še četrto leto zapored nastopala med prvoligaško konkurenco,« so sporočili iz ambicioznega ivanškega drugoligaša, ki bo glavni favorit za povratek med prvoligaško elito.

Pred Mlakarjem so SVIŠ okrepili že Amar Hasić (vratar), Luka Komar (vratar), Amadej Jerlah (levi zunanji), Klemen Sašek (desni zunanji) ter Kristjan Windischer (krožni napadalec)

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK:
Jernej Mlakar
DATUM ROJSTVA: 25.6.2001
VIŠINA/TEŽA: 188cm/88kg
DOSEDANJI KLUBI: RK Celje Pivovarna Laško (2012-2020), RK SVIŠ Ivančna Gorica (2020-)

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Prestopi