Connect with us

1. B DRL

LL Grosist Slovan dobil derbi druge lige

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V Ivančni Gorici smo danes spremljali derbi 15. kola 1. B državne rokometne lige med domačim SVIŠ-em in LL Grosist Slovanom. Zmage so se veselili Kodeljevčani in storili korak naprej k uvrstitvi med prvoligaše.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ekipi sta se v tej sezoni že pomerili, in sicer v drugem krogu, kjer so, na Kodeljevem, zanesljivo (32:27) slavili ljubljanski rokometaši. A tokrat je bila povsem druga zgodba, obe ekipi imata za sabo jesenski del prvenstva.

V izjemno napeti in atraktivni igri, ki sta ju ponudili najboljši ekipi prvega dela sezone, je do zmage prišla četa Aleša Repine in utrdila mesto vodilnega na prvenstveni lestvici.

Dober začetek SVIŠ-a, konec dobili Ljubljančani

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Uvodne minute so pripadle domačim rokometašem, ki so z veliko mero motivacije diktirali tempo na igrišču, a le za kratek čas. V gostujočih vratih je nekaj strelov namreč zaustavil Rok Selakovič, kar je v zadnjih desetih minutah pripomoglo k vodstvu. Ljubljančani so se v zadnjih minutah prvega dela skoncentrirali in z boljšo igro v napadu odšli na odmor s prednostjo +3 (10:13).

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V drugem polčasu so gostje stopnjevali vodstvo in v 40. minuti po golu Topolovca vodili že s +5 (15:20). Ivančani nikakor niso uspeli znižati zaostanka in se minimalno približati, zato so Kodeljevčani ohranili prednost do konca in slavili s 27:30.

Najboljši strelec srečanja sta bila Aljaž Kutnar in Robert Sankovič. Oba sta dosegla po sedem zadetkov.

Ivančane v naslednjem kolu čaka gostovanju pri Dolu iz Hrastnika, Slovan pa bo doma gostil sosedskega rivala Ljubljano.

1. B DRL, 15. krog:
Sobota, 8. februarja, ob 19.00:
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD LL Grosist Slovan 27:30 (10:13)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Struna, Vencelj (3  obrambe), Slapničar (4 obrambe); Tekavec, Knez 4, Zavodnik 4, Stopar, Matej Košir 1,  Pirnat, Marojevič 4, Bregar, Kutnar 7, Zaletelj, Debelak 1, Matic Košir 3, D. Košir 3
LL Grosist Slovan: Selakovič 2 (10 obramb), Grudnik, Komar; S. Jovičič 3, Serdinšek Ekart 1, Čemas 3, Skušek 6, Dragar, Topolovec 2, Svečko 2, Pernovšek, Bandalo-Magrič, E. Jovičič, Kotar 4, Sankovič 7
MRK Ljubljana – RD Rudar Trbovlje

Nedelja, 9. februarja, ob 17.00:
RK Mokerc-KIG – RK Črnomelj

Že odigrano:
ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
 – RD Herz Šmartno 34.32 (14:16)
Luka Kljun 10 (4), Vidmar in Regner po 6; Justin (5) in Jerina (1) po 8.

RK Drava Ptuj – RK Krško 21:22 (9:11)
Osterc 4, Stopar, Zupanc in Grobelnik po 3; Glaser 5 (3), Sobotič 4.

RK Grosuplje – RK Brežice 26:32 (13:16)
Podvršič 6 (1), Zafran 5; Marušič 8, Jaka Tomše 6.

RK Dol TKI Hrastnik je v tem krogu prost.

More in 1. B DRL