Connect with us

1. B DRL

Krčani brez dvomov napadajo prvo ligo

Krčani letos ciljajo zares visoko. Foto: RK Krško

Rokometaši Krškega so v novo sezono vstopili znova z visokimi cilji, a tokrat še močnejšim kadrom. Z izjemo Roka Kodriča, ki je končal igralsko kariero, moštvo ostaja enako, je pa klub okrepilo pet novincev z dvema povratnikoma. Eno izmed glavnih imen je povratnik na rokometna igrišča Nejc Drobež, ki je s Šerbcem sodeloval že v Slovenj Gradcu.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Krčani so imeli v lanski sezoni precej težav s poškodbami, kar je zagotovo eden izmed glavnih razlogov za neuvrstitev v najkakovostnejši slovenski rokometni razred. Je pa zato vodstvo naredilo prav vse tekom poletnih počitnic, da sestavi ekipo za prvo ligo, kjer so Krčani nazadnje igrali šele pred petimi leti.

Krško je s pripravami na novo sezono začelo pretekli ponedeljek in si v popolni ter dodatno okrepljeni zasedbi, že takoj zastavilo cilje za prihajajoči pričetek prvenstva. Slednjega bodo v soboto, 14. septembra pričeli z gostovanje na Škofljici. »Cilj ekipe je uvrstitev v 1. A rokometno ligo,« so jasno sporočili iz kluba, kjer imajo, kot eden redkih drugoligašev zelo urejene finance.

Nove okrepitve (z leve proti desni): Nejc Drobež, Gašper Bizjak, Alen Zorič, Kristjan Kozole. Foto: RK Krško

Izbranci Uroša Šerbca so odigrali že dve pripravljalni tekmi, in sicer uvodoma morali priznati premoč favorizirani ekipi Dol TKI Hrastnika z 38:27, danes pa v domači dvorani ugnali SVIŠ s 33:28. V nadaljevanju pripravljalnega obdobja jih čaka še tekma z Brežicami, novomeško Krko, Sevnico ter turnir na Hrvaškem.

Uroš Šerbec ima letos zares izjemno priložnost, da prebije v Ligo NLB. Foto: RK Krško

Moštvo je letos v svoje vrste dobilo kar nekaj kvalitetnih igralskih okrepitev. Na položaju desnega zunanjega je iz Slovenj Gradca prišel Blaž Orter, desnokrilni duet bo z Davidom Banom tvoril povratnik in nekdanji celjski biser Nejc Drobež, iz Ribnice prihaja nekdanji mladinski igralec Gašper Bizjak, medtem ko se iz posoje v Brežicah vračata Alen Zorič ter vratar Kristjan Kozole. Pomočnik trenerja še naprej ostaja Goran Brečko.

Seznam pripravljalnih tekem:
Sreda, 14. avgusta:
RK Dol TKI Hrastnik – RK Krško 38:27
Sobota, 17. avgusta:
RK Krško – RK SVIŠ Ivančna Gorica 33:28
Petek, 23. avgusta:
RK Krško – RK Brežice
Torek, 27. avgusta: Turnir na Hrvaškem
Petek, 30. avgusta: MRK Krka Novo mesto – RK Krško
Sobota, 7. septembra: RK Krško – RK Sevnica

More in 1. B DRL