Connect with us

Prestopi

Kavtičnik menja delodajalca v Franciji

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Kapetan slovenske reprezentance Vid Kavtičnik bo tudi 12. zaporedno sezono igral v Franciji. Po Montpellieru in Pays d’Aixu bo v novi sezoni nosil dres Nimesa, trenutno tretje najboljše ekipe francoskega prvenstva, ki nastopa tudi v Pokalu EHF.

Desni zunanji rokometaš, ki je skozi dosedanjo športno pot igral na mestu desnega zunanjega igralca in desnega krila, je športno pot začel v velenjskem Gorenju. Leta 2005 se je za štiri sezone preselil k nemškemu Kielu, nato pa se podal v Francijo. Za Montpellier, s katerim je leta 2018 osvojil Ligo prvakov, je igral kar 10 sezon, minulo poletje pa se je preselil v vrste Pays d’Aixa, s katerim v francoskem prvenstvu trenutno zaseda šesto mesto. 35-letnik je na devetih tekmah dosegel 44 zadetkov.

Kavtičnik je sodeloval pri vseh največjih uspehih slovenske moške članske reprezentance. Leta 2004 je na domačem evropskem prvenstvu osvojil srebrno medaljo in bil izbran v idealno postavo tekmovanja. Leta 2017 je v dresu deželice izpod Alp osvojil bron na svetovnem prvenstvu v Franciji, del izbrane vrste pa je bil tudi na zadnjem prvenstvu stare celine, na katerem je Slovenija osvojila četrto mesto.

More in Prestopi