Connect with us

1. B DRL

Ižanci nocoj v boj z rivali Grosupeljčani

Ižanci bodo tretjo zaporedno prvenstveno zmago lovili na derbiju z Grosupeljčani. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ižanci nocoj v boj z rivali Grosupeljčani

Drevi bodo na sporedu tri tekme 3. kola 1. B državne rokometne lige. Ivančani in Trboveljčani so se zaradi okužbe s koronavirusom prvih znašli v karanteni, zato sta dve tekmi odpovedani. Krčani so včeraj gostovali v Sevnici in presenetljivo izgubili, danes pa bodo vse oči uprte v sosedski derbi med Mokercem iz Iga in Grosupljem.

Težave s koronavirusom se kopičijo tudi v drugoligaškem razredu. Ivančani so namreč ob začetku tega tedna zaznali okužbo s koronavirusom in se nemudoma napotili v karanteno, prav tako pa so v desetdnevni izolaciji zaradi neposrednega stika na sobotni prvenstveni tekmi znašli tudi rokometaši Rudarja iz Trbovelj. SVIŠ bi mogel gostovati v Črnomlju, Rudar pa igral lokalni obračun z Dol TKI Hrastnikom.

Včeraj sta se v Sevnici udarila domača zasedba ter Krško. Slednji je presenetljiv moral priznati premoč Sevničanom, ki so očitno v zelo dobri formi in sosede premagali s 30:24.

Ižanci napovedujejo boj za zmago

Najatraktivnejše srečanje nocojšnjega večera nas čaka na Igu. Slednji bo namreč ob 19.30 gostil rivala iz Grosuplja. Ti so v prvem kolu premagali Škofljico, a prejšnji vikend visoko klonili proti novincu iz Sevnice. Ižanci pa skozi uvodne tekme stopnjujejo formo, saj po zmagi nad Železniki in Brežicami ostajajo stoodstotni.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Čaka nas lokalni derbi proti Grosuplju. Pričakujemo zelo težko tekmo, saj bodo Grosupeljčani po porazu s Sevnico, lovili točke na Igu. Mi želimo ponoviti borbeno predstavo in verjamem v pozitiven rezultat,« pred tekmo meni najboljši vratar minule sezone 1. B lige po izboru bralcev ŠD Šport, David Pekeč.

Škofljičani in Gorenjci lovijo prve točke

Gregor Cvijič bo prve prvenstvene točke lovil drevi proti Šmarčanom. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Pol ure prej bosta na sporedu še preostali dve tekmi 3. kola, in sicer bodo Škofljičani gostili Herz Šmartno, Brežičani pa gostovali v Železnikih. Ti imajo, tako kot Škofljica, možnost za prvo prvenstveno zmago. Naloga bo vse prej kot lahka, a vendarle je lahko izvedljiva. Šmarčani so po dveh kolih še vedno stoodstotni na prvenstveni lestvici.

1. B DRL, 3. KROG:
Sobota, 10. oktobra, ob 19.00:
ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak – RD Herz Šmartno
RD Alples Železniki – RK Brežice

Ob 19.30:
RK Mokerc-KIG – RK Grosuplje

ŽE ODIGRANO:
RK Sevnica
– RK Krško 30:24 (14:10)
Mrgole 8 (4), Cigler 7; Škafar 5, Sobotič, Romih in Kastelic po 4.

PRESTAVLJENO:
RK Črnomelj – RK SVIŠ Ivančna Gorica
RD Rudar Trbovlje – RK Dol TKI Hrastnik

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in 1. B DRL