Connect with us

Koper Cup 2020

Aprilski rokometni festival Koper Cup PRESTAVLJEN!

Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport
Koper v mesecu aprilu in juliju vsako leto preplavi več sto rokometašev. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Prihodnji mesec bi mogel biti na sporedu tradicionalni rokometni festival Koper Cup, a so organizatorji sporočili, da je zaradi epidemije korona virusa odpovedan oz. prestavljen. Julijski turnir Eurofest zaenkrat še ni ogrožen.

Korona virus močno povzroča težave številnim športnim tekmovanjem, med njimi je tudi rokomet. Večina prvenstev po Evropi je prekinjena vsaj do konca meseca marca, prav tako pa je zaradi epidemije prestavljen tudi aprilski mednarodni turnir Koper Cup.

»Na podlagi ukrepov Republike Slovenije za zajezitev širjenja koronavirusa in za obvladovanje posledic le tega, odpovedujemo oz. prestavljamo 7. Mednarodni Velikonočni rokometni turnir- Koper Handball Cup. Po uspešno zaključenem lanskoletnem turnirju, smo se že od septembra 2019 dalje pridno pripravljali na letošnjo edicijo. Ponosni smo, da bi nam tokrat uspelo gostiti rekordno število ekip: 116 !!! Glede na ves dosedanji trud in tako velik odziv ekip, smo se odločili, da bomo poskušali turnir izpeljati kasneje! Več informacij o novem terminu turnirja vam sporočimo naknadno,« so sporočili iz organizacijskega odbora.

More in Koper Cup 2020